FAQ

Voor aanschaf

Als u geen antwoord kunt vinden, neem dan contact met ons op.

Als u de GPS-navigatiesysteemkaart van uw voertuig niet in het afgelopen jaar hebt bijgewerkt, heeft u een kaartupdate nodig. Zonder een kaartupdate zullen er belangrijke gegevens in uw systeem ontbreken, waaronder nieuwe en gewijzigde wegen, adressen en bezienswaardigheden. Deze informatie verbetert de routejuistheid en de algemene functionaliteit van uw navigatiesysteem aanzienlijk. Voor meer informatie selecteert u het juiste merk in het bovenstaande menu om uw kaartupdate te vinden.

De prijzen van kaartupdates variëren per merk, navigatiesysteem en de reikwijdte van de kaart (land of landengroep). Selecteer het juiste merk in het bovenstaande menu om het product en de prijs voor uw specifieke voertuig te vinden.

Wanneer u een kaartupdate van HERE aanschaft, krijgt u een hoogwaardig, door de fabrikant goedgekeurd product geleverd. In tegenstelling tot apps of draagbare apparaten, is elke kaartupdate van HERE geoptimaliseerd voor uw voertuig, een proces dat intensieve verzameling en producttests vereist.

De meeste fabrikanten geven een keer per jaar een nieuwe kaart uit. De precieze timing van de nieuwe versie varieert per merk en navigatiesysteem. Maak een gebruikersaccount voor navigation.com aan voor het ontvangen van meldingen over nieuwe versies en verkoop.

Meestal kunnen de kaartupdates die op navigation.com worden verkocht door de eigenaar van de auto zelf worden geïnstalleerd. De productpagina's bevestigen of een dealer nodig is voor de installatie van de update of niet. Selecteer het juiste merk in het bovenstaande menu voor meer informatie over de kaartupdate van uw voertuig.

Standaard fysieke media voor kaartupdates zijn dvd's, SD-kaarten en USB-sticks. De specifieke media voor het navigatiesysteem van uw voertuig worden vermeld op de productpagina van de kaartupdate. Selecteer het juiste merk in het bovenstaande menu om uw kaartupdate te vinden.

Over het algemeen niet. Kaartupdates zijn uniek ontwikkeld voor het navigatiesysteem van een specifiek voertuig. Navigatiesystemen variëren van model tot model en in sommige gevallen van jaar tot jaar.

Wij doen er alles aan om kaarten aan te bieden die de actuele situatie weerspiegelen. Als uw navigatiesysteemkaart een discrepantie laat zien, maak dan gebruik van ons Map Creator-programma om ons op de hoogte te stellen.

Dat hangt af van de fabrikant van het navigatiesysteem van uw voertuig. We raden aan contact met ons op te nemen voor verdere assistentie.

Alle bestellingen die voor 15:00 worden gedaan, worden nog op dezelfde dag verstuurd.

De levertijd is afhankelijk van de verzendmethode. Express levering arriveert binnen 1 - 2 werkdagen, en een standaardlevering is binnen 3 - 5 werkdagen.

Vragen na aankoop

Als u geen antwoord kunt vinden, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op en geef uw bestellingsnummer door voor hulp hierbij.

U ontvangt per e-mail een bestellings- en verzendbevestiging. De verzendbevestiging bevat een volgnummer en een link naar de koeriersdienst voor het controleren van de status van uw bestelling.

Retour en inruil: Alleen ongeopende producten die rechtstreeks bij HERE zijn gekocht kunnen naar HERE worden teruggestuurd voor terugbetaling of inruil. Gedeeltelijke terugbetalingen van abonnementen worden niet gegeven. Opmerking: Overeenkomsten tussen HERE en specifieke auto-/systeemfabrikanten heffen onze aankoopvoorwaarden op.

Retour: Het voor de routekaart-media betaalde bedrag zal op uw creditcardrekening worden teruggestort. Als uw bestelling ook afgeprijsde producten omvatte, zult u het betaalde bedrag voor het lager geprijsde product terugkrijgen. Retourzendingen van incomplete kaartsets worden niet geaccepteerd.
Inruil: Alleen kaartgebieden die tot dezelfde versie routekaart-media en productlijn behoren, kunnen worden ingeruild voor een ander kaartgebied. Voor het leveren van de vervangende media worden verzend- en afhandelingskosten in rekening gebracht.

Verzoeken om vervanging, retour en inruil: Neem binnen 30 dagen na de op de afleveringsbon vermelde verzenddatum contact op met HERE. Verzoeken om vervanging, retour en inruil op grond van garantie worden na 30 dagen niet meer ingewilligd.

  1. Neem contact op met HERE Customer Service Centre. Beschrijf het probleem en vraag een Retourmachtigingsnummer aan.
  2. Schrijf het machtigings nummer duidelijk op de buitenkant van de verpakking. - Verzeker het pakket en bewaar de bon.
  3. HERE is niet aansprakelijk voor kwijtgeraakte pakketten.
  4. Stuur het pakket met de afleveringsbon terug naar: Klantendienst HERE, Postbus 501, 7300 AM Apeldoorn, Nederland